ПОЧЕЛА ЈАВНА РАСПРАВА О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ПОЛИТИЧКИМ СТРАНКАМА

Министарство државне управе и локалне самоуправе позива све грађане, као и стручну јавност да се упознају са текстом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама и да дају предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту закона одржаће се у периоду од 08. маја до 31. маја 2019. године.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари достављају се Министарству државне управе и локалне самоуправе, на обрасцу који се може преузети уз текст Нацрта закона, путем електронске поште на адресу:

prava.slobode.registri@mduls.gov.rs или на адресу Министарства државне управе и локалне самоуправе, Београд, Бирчанинова 6, са напоменом: ,,За јавну расправу о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама“.

По окончању јавне расправе Министарство државне управе и локалне самоуправе ће анализирати све примедбе, предлоге и сугестије у јавној расправи и на основу тога сачинити извештај о спроведеној јавној расправи у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе и исти објавити на својој интернет презентацији и Порталу еУправа.

Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са текстом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама сa oбразложењем, који је Закључком о спровођењу јавне расправе о Нацрту закона одредио Одбор за правни систем и државне органе.

Детаље позива и пратећа документа погледајте испод:

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocela-javna-rasprava-o-izmenama-zakona-o-politickim-strankama/