ПОЧЕЛА НАПЛАТА ПАРКИРАЊА НА БУВЉАКУ

Наш суграђанин који је јуче покушао да уђе на популарни бувљак својим аутомобилом, како је то чинио до сада, био је изненађен када су покушали да му наплате паркинг. Тим поводом написао је писмо које објављујемо у целости.

„Био сам непријатно изненађен када сам овог петка, по традицији, покушао колима да уђем у ограђени простор, који сви називамо Бувљаком. Капија је била полузатворена, онемогућавајући улаз возилима, а лице које, очигледно, наплаћује «пијачнину», са уредном легитимавцијом ЈКП Зеленило, пијаце и …. ми је љубазно затражило 200 динара (?!) као накнаду за паркирање.

Нормално, као и већина моторизованих посетилаца Бувљака, вратио сам се и паркирао возило на земљану површину поред пута. Тек сам тада приметио да је велики број аутомобила паркиран којекуде поред коловоза, у блату, и на тротоару дуж целе улице. Разлог: НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ПЛАТИ. По мени оправдано.

Бувљак – викенд разонода житеља општине и околних места, без обзира на социјални статус и ниво образовања. На овај начин, наплатом «паркирања», неко ко очигледно нема слуха за потребе корисника, индиректно затвара пијацу, онемогућавајући посетиоце да дођу возилом, а директно утиче на (не)безбедност саобраћаја у овом делу града. Замислите мене и мени сличне, који на пијацу долазе четвртком, петком и суботом, без преке потребе да нешто купе, већ да се прошетају, виде се и попричају са пријатељима, и за то морају да плате 600 динара недељно, односно 2.400 дин. месечно?! Такве не познајем, па сам потпуно сигуран да ће се ова викенд забава Паланчана убрзо угасити. Коме је ово у интересу, не могу ни да предпоставим. Очигледно је човек, који је донео овакву одлуку, не само неук у пословању, сматрајући да ће овом врстом наплате повећати приход, док ја имам супротно мишљење, јер је један, овакав, покушај пропао пре десетак година, него и неук у руковођењу предузећем овакве делатности. Ђубре, ђубре, ђубре. На све стране, које са јачим ветром лети по целом крају. А за депонију којекаквог отпада у брду, у делу које је откопан, имам само речи – страшно и опасно. Боље да се размишљало у смеру изградње хигијенског тоалета за пар стотина продаваца и неколико хиљада посетилаца, него о начину како да се од грађана извуче још новца.

Посебно сам сумљичав у односу на правну ваљаност и легалност овакве одлуке, имајући у виду да сам, желећи да се некоме жалим сазнао, да ЈКП, које газдује овим простором, нема одговорно лице, тј директора (!?), па би продужењем ове накнаде инкасанти и њихови надређени могли да имају законске последице због нелегалне наплате и прихода.

На основу изнетог, дајем себи слободу да посаветујем «одговорне» у надлежном ЈКП да ОДМАХ прекину са наплатом ове глобе, јер сам сигуран да постоји реална опасност да их неко од продаваца, или грађана пријави надлежним државним органима, а да се потруде да се простор пијаце детаљно очисти од смећа и опасног отпада.“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pocela-naplata-parkiranja-na-buvljaku/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • СумЉиша on 12/11/2017 at 23:39

  Е овај што је сумЉичав се поред правописа, 100% разуме и у право. А хтео би и колима да обилази тезге?

  Него, да ли је тај писао паркинг карту или је хтео кеш у џеп?

  Паланка данас боље да се позабави тематиком прилива ЈКП Пијаце, како сад, за време СНС, тако и за време претходног дише, Станичића. Да сазнамо колики су приходи, да ли су се губили и ако јесу, где!? Да ли је било кафанских рачуна, рачуна за бензин на рачун ЈКП?

  • slay on 11/11/2017 at 21:25

  Da smo pametni da obezbedimo parking van grada i da svakih 15 minuta bus besplatno vozi do vasara.
  bilo bi u nasoj kasi bar 50000 evra vise, a ovako
  IDEMO DALJE!

  • Maja on 11/11/2017 at 10:01

  Potpuno se slažem sa autorom ovog pisma. Zbog nečije ideje da otme neke pare, stvara se revolt kod posetilaca buvljaka a trotoari postaju nebezbedni za pešake. Ideja da će neko da plati 200 dinara za svraćanje na buvljak je idiotska. Kompletno.

  • Sss on 11/11/2017 at 08:48

  Neka, neka! Doći će i njima na naplatu! Naplata parkinga moze da se obavlja samo na prostoru predvidjenom za to i sa jasno obeleženim parking mestom a nikako na zemljanim povrsinama!!! Ali, sta je to čudno kada godinama unazad stovariste „Nesam“ za svaki poljoprivredni sajam postavi trake u sve okolne ulice, i tako fizički spreči slobodno parkiranje , i betonskim blokovima čak zatvori pojedine prolaze, i tako primorava sve posetioce sa strane da se parkiraju na njegovom placu, naravno, uz novčanu nadoknadu! Godinama ne reaguje inspekcija i policija! Sada su ovi lopovi sa buvljaka učinili isto i na pijaci! Jednom rečju, „Divlji zapad“!!!

Komentari su onemogućeni.