ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦЕНТРАЛНЕ КУХИЊЕ ПУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Почели су радови на комплетној реконструкцији централне кухиње у објекту „Плави чуперак“. Централна кухиња предшколске установе снабдева оброцима све вртиће на територији наше Општине.

Више од 2000 оброка дневно се уз помоћ кувара, пекара, нутрициониста и других радника одавде шаље нашим малишанима. Прошло је скоро 50 година или пола века како је кухиња направљена, и до данас се никада није обнављала. Уз помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе на челу са Министарком Маријом Обрадовић добили смо средства за инвестиционо улагање у овај објекат.

Биће уложено више од 350 хиљада евра у реконструкцију и опремање новим словеначким и немачким машинама и уређајима.
Сем кухиње реконструише се и комплетна вешерница у којој се пере,суши и пегла веш за наше кориснике. Услови у којима се до сада радило су били веома лоши, али захваљујући нашим преданим радницима нико од нас родитеља то није мога да осети. Зато ће се обезбедити и њима нове индустријске машине за прање и сушење веша, а простор у коме раде ће се комплетно средити.


Реконструкцијом централне кухиње, улагањем преко 40 милиона динара наши најмлађи суграђани имаће једну од најсавременијих кухиња у Србији.
То подразумева да ће се комлетан јеловник изменити и да ће се за спремање оброка користити нове методе спремања хране што подразумева коришћење паре и других савремених начина без коришћења уља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocela-rekonstrukcija-centralne-kuhinje-pu-cika-jova-zmaj-u-smederevskoj-palanci/