ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНЕ НЕДЕЉЕ ПОДРШКЕ ДОЈЕЊУ У ПАЛАНЦИ

Поводом Националне недеље подршке дојењу у Народном музеју је одржана конференција за медије на којој су се представили сви учесници пројекта обележавања ове недеље у општини Смедеревска Паланка а то су ОБ Стефан Високи, као носилац пројекта, СШ „Жикица Дамњановић“, Народни музеј, ОМШ „Божидар Трудић“, Пу „Чика Јова Змај“ и Удружење „Родитељ“.

Обележавање ове недеље почело је данас у амфитеатру ОБ „Стефан Високи“ где су ученици ОМШ „Божидар Трудић“ одржали концерт. Потом је у просторијама Народног музеја у Паланци отворена изложба ученика ХТПШ „Жикица Дамњановић“ која је посвећена промоцији дојења.

Петар Декић, је испред Народног музеја отворио конференцију за медије у музеју, док су представници програма говорили о овогодишњем обележавању Националне недеље подршке дојењу.  Удружење Родитељ позива још једном родитеље да пријаве децу узраста до 2 год на ПУЗИЈАДУ која ће се одржати 01.10.2019 у 10 часова на отвореној сцени ОБ „Стефан Високи“. Потом ће саветница за дојење одржати радионицу о дојењу  у 13:00 часова на одељењу гинекологије.

Семинар за лекаре под називом „Дојење – основа здравља“ је замишљен за завршницу овог програма и почеће у среду, 2. октобра, у 14 часова у Народном музеју у Смедеревској Паланци.

Скуп је акредитован као семинар прве категорије за лекаре, стоматологе, фармацеуте и биохемичаре. Носилац акредитације је Kонтинуирана Медицинска Едукација ОБ „Стефан Високи“ а предавачи су педијатри др. Никола Ристић, др. Срђан Николић и др. Јелена Милоски, као и гинеколог др. Ивана Лешевић и радиолог др. Данијела Радивојевић. Улаз је слободан.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocelo-obelezavanje-nacionalne-nedelje-podrske-dojenju-u-palanci/

error: Content is protected !!