ПОЧЕЛО ТАКМИЧЕЊЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА „ШАМПИОНИ БЕЗГОТОВИНСКОГ ПЛАЋАЊА“

Kанцеларија за ИТ и еУправу Владе Репубике Србије саопштило је да је под слоганом „Плати картицом и победи“, 1. јула стартовало такмичење градова и општина „Шампиони безготовинског плаћања“ које организује ова канцеларија у сарадњи с НАЛЕД-ом и уз подршку компанија Мастерцард и Виса.

Локалне самоуправе које буду најуспешније у мотивисању грађана и привреде да таксе, накнаде и порезе плаћају картицама заслужиће вредне награде међу којима су дечије игралиште и израда интернет презентације.

У такмичењу учествује 60 градова и општина са територије Републике Србије који су показали спремност да модернизују своје шалтер сале и уведу услугу безготовинског плаћања за грађане и привреду. Међу њима су Смедерево и Велика Плана.

Победници ће бити изабрани према броју остварених плаћања картицом на шалтеру локалне самоуправе у односу на број становника, од 1. јула до 31. децембра.

Директор Kанцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић истакао је да је такмичење једна од активности предвиђена новим Националним програмом за сузбијање сиве економије које су усмерене на смањење употребе готовине, с обзиром да је готовина генератор нелегалне трговине и утаје пореза.Иако на продајним местима у Србији има скоро 90.000 ПОС терминала, то је и даље два и по пута мање од европског просека, и на многим местима није могуће платити картицом.

Зато је за свих 60 локалних самоуправа које су се укључиле у такмичење обезбеђена бесплатна инсталација ПОС терминала и брендирање шалтера.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocelo-takmicenje-gradova-i-opstina-sampioni-bezgotovinskog-placanja/