ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА

61-sajam-knjiga-beogradМеђународни сајам књига у Београду под слоганом „Kњиге у руке“, с више од 450 домаћих и страних излагача, биће отворен данас и трајаће до 30. октобра.Сајам ће отворити председник Матице Српске, писац Драган Станић.

На 61. Међународном сајму књига, чији је почасни гост Иран, од 450 излагача 40 је страних – из Белорусије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Индије, Израела, Јапана, Kине, Мађарске, Русије, Словеније.

На сајму ће бити организоване и тематске трибине поводом 400. годишњце Сервантеса и Шекспира, стогодишњице Петра Kочића, Фестивал стваралашта младих, Школски дан – у четвртак, и Породични дан, а биће додељене и традиционалне награде.

Гости Сајма биће Захар Прилепин, Алексндар Мекол Смит, Ерленд Лу, Вил Фирт, Свејн Мененсланд, Ведрана Рудан, Пан Бујукас, Александра Потер, Румјена Еберт, Антон Холцер, Маркета Хејкалова, Миленко Стојичић.

Сајам ће петком, суботом и недељом бити отворен од 10.00 до 21 час, а осталим данима до 20 часова.

Појединачна улазница је 250 динара, по 150 динара за групне посете, а улазница за све време трајања Сајма је 900 динара.

По традицији велики број паланачких ђака ће организовано, преко школа,  током следеће недеље посетити сајам књига.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/poceo-medjunarodni-sajam-knjiga/