ПОЧЕТАК КАМПАЊЕ „16 ДАНА АКТИВИЗМА ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“

Сваке године од 25. новембра до 10. децембра обележава се “16 дана активизма против насиља над женама”. У питању је глобална, светска кампања коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света и чији је циљ подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.

Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, а знаменитости у градовима су осветљене наранџастом бојом која је званична боја кампање и која симболизује светлу и оптимистичну будућност ослобођену од насиља над женама.

Ове године, општина Смедеревска Паланка се придружила кампањи “16 дана активизма против насиља над женама” и тим поводом од 25. новембра до 10. децембра зграда “Паланачке гимназије” биће осветљена наранџастом бојом.

Општина Смедеревска Паланка се на тај начин прикључила великом броју градова који обележавају и пружају подршку овој кампањи, а зграда “Паланачке гимназије” изабрана је као препознатљиви симбол наше Општине и образовна установа која се годинама уназад активно укључује у обележавање “16 дана активизма против насиља над женама”.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocetak-kampanje-16-dana-aktivizma-protiv-nasilja-nad-zenama/