ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА РАТАРЕ – ВАТОШЕВО

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, са сарадницима данас је обишао пут Ратари- Ватошево. У разговору са мештанима села договорено је да се сутра почне са припремним радовима, који ће претходити асфалтирању ове деонице од 3,5 километара.

Сутра ће  започети припремни радови, који подразумевају чишћење врзина, санирање постојећег пута и насипање. Извођач радова је ГП Нискоградња, а према речима председника неопходна ће бити и помоћ и подршка грађана.

–Општина Паланка је у овој години добила више помоћи за уређење путне инфраструктуре од државе, него  претходних четрдесет година. Од посете председника Србије, Александра Вучића, све се покренуло набоље и нема заустављања. Ако пратите инвестициону политику председника државе на територији читаве Србије, видећете да се свуда увелико ради.  Тако је и у општини Паланка. Што се тиче трошкова око изградње ове деонице пута , договорили смо са директором предузећа „Путеви Србије“ да локлана самоуправа финансира припремне радове, а све остало „Путеви Србије“. За изградњу овог пута у Ватошеву, дужне 3,5 километара, биће издвојено око 30 милиона динара, рекао је Вучен.

Мештани овог села деценијама чекају на изградњу пута који је неопходан не само за оне који ту живе, већ и за мештане Ратара и Кусатка. Ратари су село са око 2000 хиљаде становника,према последњем попису,  а надлежни из Месне заједнице кажу да се око 500 мештана иселило у последњих неколико година. Аутобуска линија СП „Ласта“ саобраћа до Ватошева, али само у летњим месецима. Зими, због лошег пута, то је немогуће, а да није дошло до изградње овог пута, вероватно би аутобуска линија била укинута.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocinje-rekonstrukcija-puta-ratare-vatosevo/

7 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Nikola on 16/10/2019 at 00:01

  Stvarno je žalosno da u državi koja ima milion problema, glavni problem bude pravopis. Daj Bože da svi pišu pogrešno ali da nas ima više…A ne svake godine sve manje i manje…

   • Učitelj on 16/10/2019 at 08:57

   Ne razumeš, baš zato i ima milion problema……Zbog nepismenih i neobrazovanih ne možemo napred! A manje i manje nas ima jer pismeni i obrazovani odlaze iz razloga što ne mogu da gledaju i podnesu da im nepismeni odredjuju i kroje živote!

  • Aca on 15/10/2019 at 21:12

  Ratari! Ne Ratare! Na svim geografskim kartama upisano je selo Ratari!

   • Мишкец on 16/10/2019 at 13:50

   Може Ацо и Ратари и Ратаре то је дублет у српском језику и дозвољено је. Пренесите му.

    • Aca on 16/10/2019 at 17:38

    Ратари је насеље у Србији у општини Смедеревска Паланка у Подунавском округу. Према попису из 2011. било је 1773 становника.

    U svim zvaničnim spisima naziv sela je Ratari. Dublet se ne može primeniti u ovom slučaju! Jedino stanovnici Ratara koriste termin Ratare i to je samo lokalni običaj i pogrešan je!

  • Učitelj on 15/10/2019 at 19:34

  U izveštaju na Tv Jasenici, novinarka Daša Stanošević reče tri puta da se radi put u dužini od „tri i po kilometara“! Ispravno se kaže “ tri i po kilometra“! Non stop se ona i njena koleginica Bogdanović ističu neznanjem gramatike i pravopisa! Rtv Jasenica ili da zaposli pismene novinare ili neka stavi ključ na bravu jer je najveća sramota za Televiziju, nepismeni novinari! Kao da nisu išli u osnovnu školu!
  Kada se kaže “ tri zarez pet“ , onda ide kilometara! Kada se kaže „tri i po“ onda ide kilometra!

   • Мишкец on 16/10/2019 at 13:53

   У последње време су се поправиле, раније долазиле пијане у студио…тако да се не хватајте одмах на граматику има ту више разлога.

Komentari su onemogućeni.