ПОЧИЊУ ПРИЈАВЕ ЗА ВРАГОЛАСТЕ ПОЗОРИШТАРИЈЕ

Почињу пријаве за учешће на Фестивалу „Враголасте позориштарије“, који ће се дешавати у првој седмици октобра 2019. године.

Фестивал дечијег драмског стваралаштва Враголасте позориштарије осмишљен је и покренут 2007. године. Покровитељи су Министарство културе и информисања и Општина Смедеревска Паланка, а организатор Установа Културни центар. Фестивал има за циљ да допринесе унапређењу позоришне културе деце и њиховог свеукупног литерарно-сценског стваралаштва. Такмичарског је карактера и одржава се сваке године, у Смедеревској Паланци, у другој половини календарске године.

Право учешћа на Фестивалу имају дечје сцене градских позоришта, драмске групе, драмски студији, дечји културно-образовни центри, културно-уметничка друштва и друге сродне институције културе на територији Републике Србије.

Представе стичу право учешћа победом на општинским, окружним или међуокружним смотрама, фестивалима у Републици Србији, или директном пријавом организатору, који именује и упућује стручног селектора фестивала да, на основу стручне оцене, донесе одлуку о учешћу. Домаћин не подлеже селекцији и, на основу одлуке организатора, може бити директни учесник.

Фестивал Враголасте позориштарије је одлично примљен од стране публике, па током четири до десет дана колико просечно траје, позоришна сала Културног центра увек је испуњена до последњег места.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pocinju-prijave-za-vragolaste-pozoristarije/