ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ГОРАНА М. ИЗ ПАЛАНКЕ ЗА ТЕШКО УБИСТВО

Против Горана Микуљевића (43) из Смедеревске Паланке, Више јавно тужилаштво у Пожаревцу подигло је оптужницу за тешко убиство Христине Илић (81) из Породина, која је усмрћена 30. септембра прошле године. За ово кривично дело прети му казна затвора у трајању од 10 до 40 година.

Према наводима оптужнице, осумњичени се терети да је Христину, у њеној кући, више пута убо ножем у врат, услед чега је несрећна жена насмрт искрварала. Затим је испретурао ствари и из куће однео 4.200 евра, осам дуката и мобилни телефон. Он је на тавану нашао и надзорни систем на који су биле повезане камере и однео га са собом. Међутим, снимци са камере постављене на комшијској кући и биолошки трагови довели су до њега, па је ухапшен у јануару ове године.

Горану М. ово није први злочин, јер је већ убио једну жену, због чега је издржао казну од 14 година у „Забели“ и пре две године изашао на слободу. Покојна Христина, иначе девизна пензионерка, чинила му се као лак плен, јер је била у годинама и тешко се кретала. Такође, било му је познато да је она у кући остала сама, пошто је њена снаја, супруга преминулог сина, тих дана била у бањи. Мотив овог злочина било је користољубље.

Христинино беживотно тело су у купатилу пронашли син и унук који живе у другој кући у селу и о томе одмах обавестили полицију. У селу се у почетку сумњало да је било више од једног нападача, јер су у кући, у соби и на степеништу, пронађене шољице са кафом и омоти од чоколада.

После убиства Христине, многи мештани Породина били су у страху, јер нападач није одмах ухапшен, па су се питали ко је следећи на реду. Због тог страха Христинина снаја спавала је у комшилуку, а затим отишла код деце у иностранство. После хапшења су сви одахнули.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/podignuta-optuznica-protiv-gorana-m-iz-palanke-za-tesko-ubistvo/