ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПОДСТИЦАЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ ЈЕ У ТОКУ

За основне подстицаје у биљној производњи, захтев се подноси једанпут годишње, у приоду од 1. марта до 30. априла 2019.године подручној Управи за Трезор Министарства финансија. Захтев се подноси у два примерка на обрасцу који можете преузети и на следећем линку (https://bit.ly/2EHBD61).
Износ подстицаја је 5.200 динара по хектару: 4.000 динара је основни подстицај у биљној производњи, а 1.200 динара је регрес за дизел гориво (шездесет литара дизел горива по хектару се регресира са по 20 динара по литру).

Подстицаји за тов стоке

Подстицаји за тов стоке могу да се остваре ако се поднесе захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради за сваку годину oд 1. фебруара до 31. јула 2019. године и ако су грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула 2018. године до 30. јуна 2018. године.
Захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева у горенаведеном периоду, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/podnosenje-zahteva-za-podsticaje-u-poljoprivredi-je-u-toku/