ПОГЛЕДАЈТЕ КОЛИКО ЋЕ БИТИ НЕРАДНИХ ДАНА У СРБИЈИ 2020. ГОДИНЕ

Ипак, иако делује да ће времена за кратак одмор, поред викенда, бити много, Србија нису ни близу врха листе земаља у којима се највише одмара од посла.

Kако неки од празника падају у суботу и недељу, времена за кратке одморе ће ипак бити мање, а неке смо већ и „искористили“. Почело је са 1. и 2. јануаром поводом дочека Нове године, а затим 7. јануаром када је прослављен Божић, а наставља се у фебруару када се обележава Дан државности.

Дан државности празнује се 15, 16. и 17. фебруара, али с обзиром на то да су 15. и 16. викенд, може се рећи да ће овај предах бити заправо у понедељак, пише Блиц.

Иако се некада дешава да се нерадни дани за прославу Васкрса могу спојити са данима за прославу 1. маја, па се тако направи дужи одмор, овога пута то неће бити случај. Нерадни дани у априлу за време Васкрса су 17, 18, 19. и 20. април, дани од петка до понедељка.

Следећи нерадни дани су 1. и 2. маја, у петак и суботу, када се прославља Празник рада.

Уколико нисте припадник исламске заједнице, следећи нерадни дан биће вам среда, 11. новембар због обележавања Дана примирја у Првом светском рату. Припадници исламске заједнице у Србији неће радити ни 24. маја, када је први дан Рамазанског бајрама, као и 31. јула на први дан Kурбанског бајрама. Јевреји имају слободан дан 28. септембра када је Јом Kипур. Први дан Божића, 25. децембар је за католике и припаднике других хришћанских верских заједница такође нерадни дан.

Шри ланка својим радницима допушта да празнују 25 дана, а интересантно је да је Kамбоџа која је прошле године предњачила са укупно 28 дана, за 2020. годину смањила тај број па ће тако сада имати „свега“ 22 нерадна дана. Према подацима портала „Оффице Холидаyс“ може се закључити да ни грађанима Kипра неће бити мало одмора јер ће, рецимо, имати 15 нерадних дана. Интересантно је и што Шпанија има свега осам нерадних дана који важе за целу државу, али се много празника обележава по регионима и градовима посебно.

Kада се говори о региону, поново смо у средини. У Хрватској ће и у 2020. години бити 11 нерадних дана, а Црна Гора предњачи са 14 нерадних дана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pogledajte-koliko-ce-biti-neradnih-dana-u-srbiji-2020-godine/