ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО

За предузетнике, амбициозне, предузимљиве и инвентивне власнике малих и породичних предузећа у изгледу је нова шанса за покретање или ширење бизниса. Конкурс за нови, девети циклус националног донаторског програма ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО, који спроводи НВО ЕНЕКА из Ниша уз подршку компаније Филип Морис у Србији је отворен од 07. децембра и трајаће до 15. марта наредне године.

Програм има за циљ да подржи покретање и унапређивање малих и породичних предузећа широм Србије који имају добру, иновативну и одрживу пословну идеју. Сви грађани са одрживим и креативним предузетничким идејама које се заснивају на неким од принципа одрживог развоја као што су друштвено-одговорно пословање, коришћење обновљивих извора енергије, енергетска ефикасност, заштита и очување животне средине имају могућност да се пријаве на конкурс. Документацију електронским путем прослеђују донатору, одабрани пројекти за ужи круг подлежу још једној провери одрживости идеје тако што ће стручна комисија обилском терена донети коначну одлуку колико је оправдано да изаберу баш ваш пројект и још 99 других.

Програм „Покрени се за посао“ ове године пружа: донацију у виду опреме, лиценци или сертификата, стандардизације и оптимизације неопходне за покретање или унапређење бизниса, у вредности до 10.000 долара, уз обавезно финансијско учешће у износу од 20 одсто вредности гранта; пословне и стручне обуке; сталну саветодавну и менторску помоћ.

За осам година рада НВО ЕНЕКА је подржала 711 пројеката и омогућила запошљавање 2.000 радника. Од броја подржаних пројеката 296 су жене, 329 су млади старости до 35 и 900 обезбеђених стручних обука.

Детаљније информације о конкурсу, начину пријављивања, као и сам бизнис план за конкурс можете пронаћи на сајту програма www.pokrenisezaposao.rs.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pokreni-se-za-posao/