ПОЛИЦИЈА ПОЧИЊЕ РЕДОВНУ КОНТРОЛУ ВОЗАЧА И НА НАРКОТИКЕ

Дамир Окановић из Kомитета за безбедност саобраћаја указао је да саобраћајни полицајци од Нове године имају одобрење да редовно контролишу возаче на присуство психоактивних супстанци.

Kонтрола возача под дејством наркотика и осталих психоактивних супстанци раније је била кампањска активност, а због сложености и апаратуре којом се обавља тестирање то није било правило. Међутим, од Нове године то постаје стална активност, тако да сви они који имају лошу навику да седају за волан под дејством наркотика имаће разлога да буду забринути“, рекао је Окановић за РТС.

Он је напоменуо да се у случају теже саобраћајне незгоде по правилу радило токсиколошко тестирање како би се утврдило присуство психоактивних супстанци, а сада ће то, како је нагласио, постати редовна ситуација и у контроли саобраћаја.

„Припадницима саобраћајне полиције помажу и припадници криминалистичке полиције, који обављају процену на лицу места да ли особа показује знаке да је под дејством наркотика, а онда се тек приступа тестирању. Дакле, због сложености тестирања оно неће бити као кад је у питању алкохол – да се сви возачи тестирају редом, већ само они чије понашање указује на сумњу да су под дејством психоактивних супстанци“, објаснио је Окановић.

Истакао је да је током претходног викенда 16 возача искључено из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, а осам због насилничке вожње.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/policija-pocinje-redovnu-kontrolu-vozaca-i-na-narkotike/

2 comments

    • N.N. on 24/01/2021 at 07:18

    Da, ali verovatno se neće zaustavljati automobili koji vrede>50000, već Zastave, Lade i ostale mašine. Tako će bar biti u našoj Palanci

      • Neko iz mase on 24/01/2021 at 15:56

      Kako kaze sef policije Pigam u Simpsonovima: kajl, onaj ko vozi tako brzo i tako skupa kola, nema vremena da placa kazne…

Komentari su onemogućeni.