ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА ВОЗАЧА СА 5,5 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву задржали су мушкарца старог 34 године из Пожаревца, због постојања основа сумње да је возио аутомобил под дејством алкохола.

Током редовне контроле саобраћаја, полиција је синоћ зауставила овог тридесетчетворогодишњака и алкотестирањем је утврђена количина од 5,5 промила алкохола у организму.

Након прегледа у Општој болници у Смедереву, њему је одређено задржавање и он ће, уз захтев за покретање прекршајног поступка због кршења Закона о безбедности саобраћаја, бити приведен судији за прекршаје.

Иначе неславни рекордер који је ухваћен да управља моторним возилом у пијаном стању је један Алексинчанин, који је јула 2015. године мотор возио са 8,3 промила алкохола у крви. Ту су и један Ужичанин који је децембра  2014. изазвао удес са 5,5 промила колико је имао и један Нишлија кога је полиција такође ухватила алкохолоисаног новембра 2013. године. Сада је у овом друштве и један Пожаревљанин.

Полиција апелује на грађане да не управљају возилима под дејством алкохола, јер тиме угрожавају своју и безбедност других учесника у саобраћају, а у предстојећем периоду контроле саобраћаја ће бити појачане.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/policija-privela-vozaca-sa-55-promila-alkohola-u-krvi/