ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ ПАЛАНАЧКЕ ОПШТИНЕ НА ДАНИМА ПОЉА ЗП ХИБРИДА

Велики број пољопривредних произвођача из Башина,Церовца и Мраморца а у организацији пољопривредне апотеке “Сточарство Д.О.О. “ из Смедеревске Паланке били су гости Института за кукуруз “Земун Поље” и сада већ традиционалне манифестације “Дани поља ЗП Хибрида”.

Скупу су присуствовали представници ресорних министарстава, локалних самоуправа, стручњајци са терена, као и представници светских компанија с којима Институт има успешну сарадњу. Присутни су имали прилику да виде колекцију у којој је посејано укупно 56 ЗП хибрида укључујући и хибриде кукуруза будуће седме генерације као што су ЗП 299, ЗП 333, ЗП 500, 707, кукуруз белог зрна 655б и др.

Директорка института докторка Бранка Kресовић се овом приликом лично обратила нашим пољопривредним произвођачима, захвалила им се на посети, саслушала их и поделила утиске о хибридима. Велику захвалност за организацију овог пута има Ненада Лазаревић стручни сарадник Института за наше поднебље који је нашим суграђанима обезбедио бесплатан превоз као и ручак у самом Институту. Велико хвала упућено је и произвођачима који су у јеку сезоне успели да издвоје своје драгоцено време и путују са организаторима који се нада да су се лепо провели а уједно и одморили.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/poljoprivrednici-iz-palanacke-opstine-na-danima-polja-zp-hibrida/