ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ОСЛОБОЂЕНИ ОБАВЕЗЕ ОБНОВЕ РЕГИСТРАЦИЈЕ ГАЗДИНСТВА

Најновијим изменама Закона о пољопривреди и руралном развоју и изменама Закона о подстицајима у пољопривреди, ове и наредне године пољопривредници у Србији неће морати да обнављају регистрацију газдинстава.

Држава је одлучила да пољопривреднике на две године ослободи обавезе обнове регистрације газдинстава. Тиме ће бити поштеђени административних послова који им иначе нису омиљени.Међутим , уколико имају било какву  промену на газдинству, обавезни су да то пријаве.

Роберт Ширтов појашњава да  се ради о статусним променама, као што је измена структуре биљне производње, број грла на фарми или новим засадима воћа.Рок за пријаву  је 30 дана од кад је промена наступила.

Ове и наредне године  обнова регистрације газдинстава биће аутоматски извршена.

Роберт Ширтов апелује на произвођаче да када је у питању промена броја домаћих животиња на газдинству да се регистрација изврши не само у регистру Ветеринарске станице, већ и у најближој филијали Управе за трезор министарства финансија. То такође морају да обаве и воћари, да би могли да остваре подстицаје у 2017. години.

Уз остале обавезе које предстоје призвођачима на почетку сезоне радова, и оваква олакшица им је од значаја.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/poljoprivrednici-oslobodjeni-obaveze-obnove-registracije-gazdinstva/