ПОЛОВНА ОДЕЋА ПРЕПЛАВИЛА И БУВЉАКЕ И БУТИКЕ

Нема грађанина наше земље који нема бар један комад одеће купљен у продавницама половне гардеробе, као што нема ни жене који бар једном није ушла у такве радње, ако не због пазара, онда из радозналости.

Велетрговци таквом гардеробом не знају да изнесу податак колико у Србији има такозваних секонд хенд радњи.

Мада увозници кажу да је тржиште презасићено половном одећом, потражња не јењава. Радње су увек пуне купаца, а гужва су свакодневна појава. Цене гардеробе су безначајне и за наше прилике, и крећу се од 150 динара навише. И уз тако ниске цене, готово сваке недеље постоје и акције снижења, када се гардероба може купити још јефтиније.

 Заблуда одраније да су радње с половним стварима за сиромашнији слој друштва није више присутна јер у продавнице улазе и муштерија из богатих професија, имућнији људи с дебљим новчаницима

Половна одећа долази највише из Немачке, чија мода највише одговара нашем укусу, затим из Холандије и Енглеске. Недељно велетрговци увезу бар две-три тоне половне гардеробе.

Треба знати да гардероба не може прећи српску границу ако не постоји доказ да је била на хемијском чишћењу

Код наших потрошача се свест променила и не постоје више предрасуде о половној гаредероби. Купци су сада рационалнији у погледу трошења новца и иду логиком да је боље да неки комад одеће плате јефтиније него да исти такав купе скупље у некој брендираном бутику.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/polovna-odeca-preplavila-i-buvljake-i-butike/