ПОНОВО ПРЕОКРЕТ У ГОШИ-ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА

После јутрошње вести да је постигнут договор да се радницима „Гоше“ до петка уплати по 30.000 динара и да почну да раде, после подне су стигле другачије информације. Штрајкачи кажу да је договор пропао, јер им се договорена уплата условљава покретањем производње, односно испоруком вагона „Железницама Србије“. 

Око 300 радника „Гоше“ до поднева је веровало да је договор постигнут – да за дан-два, а најкасније до петка, добију по 30.000 динара, прекину штрајк и за седам дана добију по још једну уплату. Речено им је да је тако јуче договорено са Агенцијом за осигурање и финансирање извоза, на основу послова уговорених са „Железницом Ирана“ и „Железницама Србије“.

Договор је пропао јер, како тврде радници „Гоше“, директор им је пренео поруку министра привреде да држава неће да им помаже.

„Директор Милутин Шћепановић каже да министар и Влада неће више да нам помажу, да смо нерадници и да нико нема поверења у нас“, тврди председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.

„Био сам код генералног директора са људима из Штрајкачког одбора и рекао нам је да од договора нема ништа и да ћемо примити паре кад се ураде два вагона ‘Железницима Србије’ и кад они изађу“, наводи Вујичић.

Вујичић истиче да су радници и даље у штрајку. Први септембар је у петак, ето нас, чим децу пошаљемо некако у школу, ето нас поново у Београду“, додао је Вујичић.

Директор Милутин Шћепановић каже да му је у Влади речено „не“.

„Наложено ми је да се вагони испоруче за три до пет дана и да ће одмах потом сваком раднику бити испоручено 30.000 динара, зато што имамо фактуру“, нагласио је Шћепановић.

„У овом случају је гарант је Влада да ће бити плаћено. Сваки радник ће добити по 30.000 оног момента кад се испоручи“, каже Шћепановић.

Министар привреде каже да је Влада радницима „Гоше“ помагала и да ће помагати, али да се неће неодговорно односити према новцу свих грађана Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ponovo-preokret-u-gosi-strajk-se-nastavlja/

1 comment

    • Milan on 31/08/2017 at 13:21

    Država je omgućila tu privatizaciju i stoji kao garant, može kao u slučaju RTB Bor da poništi ali neće, zbog lažnog rasturanja holdinga i vraćanje državnog kapitala u društveni (tadašnji direktori), tu su pomogli tadašnji funkcioneri Dinkić i Marjanović. I onako je u ovoj sferi bezzakonje tako da jedini koji su krivi radnici.

Komentari su onemogućeni.