ПОНОВО „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“

Борба против сиве економије један је економских приоритета Владе, а организација наградне игре је једна од важних мера Националног програма за сузбијање сиве економије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Имајући у виду велики успех првог круга, у којем је према истраживању НАЛЕД-а учествовало готово 40 посто грађана и послато више од 85 милиона рачуна, Влада је усвојила закључак о организовању новог циклуса наградне игре, јер је оцењено да је рекордни одзив значајно допринео јачању пореске културе грађана и привреде и изградњи свести о важности плаћања пореза и одговорног пословања за добробит целог друштва.

Приређивач новог циклуса биће Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију.

Наградни фонд „Узми рачун и победи 2018“ биће значајно вреднији него прошле године и састојаће се од већег броја аутомобила и станова који ће бити додељени учесницима у наградној игри, током јавног извлачења.

Поред јачања свести грађана о губицима које сви грађани Србије трпе услед сиве економије, први циклус имао је и значајне фискалне ефекте.

Током три месеца наградне игре, евиденција промета преко фискалних каса повећана је за чак 33 одсто код малих обвезника код којих је сива економија најзаступљенија, а порески инспектори регистровали су за четвртину мање прекршаја у издавању фискалних рачуна.

У истом периоду забележен је раст безготовинских трансакција за 18,5 посто, наведено је у саопштењу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ponovo-uzmi-racun-i-pobedi/