ПОСЛЕ УСПЕХА СЕРВИСА „БЕБО ДОБРОДОШЛА НА СВЕТ“, У ПРИПРЕМИ НОВИ СЕРВИСИ ЗА ГРАЂНЕ И ПРИВРЕДУ

После успеха сервиса „Бебо добродошла на свет“,  Министарство државне управе и локалне самоуправе је, у оквиру радионице „Јединствено управно место –нормативни оквир и услови за успостављање јединственог управног места за продају возила“, разматрало са колегамa из других министарстава начине за реализацију нових иницијатива које ће путем једношалтерског система или онлине пријаве олакшати значајне животне ситуације грађана.

Јединствено управно место је новина уведена Законом о општем управном поступку и она омогућава да се управни поступци и процедуре, уз адекватне техничке, организационе и суштинске предуслове, учине ефикаснијим, једноставнијим, економичнијим, а цела управа квалитетнијом и приступачнијом. Ова јединствена управна места могу бити шалтер у општини, али и „виртуелни“ шалтер.

„Регистрација предузећа у АПР, издавање грађевинских дозвола или сервис „Бебо, добродошла на свет“ функционишу као јединствена управна места на којима је обједињена процедура. Данас сагледавамо начине и препознајемо нове ситуације и догађаје у животима грађана око којих треба да дође до оптимизације процеса како би управа унапредила услугу“, рекао је помоћник министра Дражен Маравић отварајући радионицу.

Он је нагласио да Министарство по овим питањима интензивно сарађује са другим републичким институцијама, али и са локалним самоуправама, а да велику подршку добија и од СИГМЕ. „Сарадња са СИГМОМ нам омогућава приступ великом извору знања и искуства, што ће допринети да брже дођемо до бољих решења“, рекао је помоћник министра.

Извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/posle-uspeha-servisa-bebo-dobrodosla-na-svet-u-pripremi-novi-servisi-za-gradjne-i-privredu/