ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА ВИДЉИВЕ И ПО ПАЛАНЦИ-ПАЛО 55 ЛИТАРА КИШЕ ПО МЕТРУ КВАДРАТНОМ

Парк код ОШ ХИМ

Јучерашње невреме које је погодило део Србије и великим делом се обрушило на нашу општину, што су највише осетили у Голобоку, Влашком Долу, Грчцу и Азањи, оставило је последице и по граду.

За кратко време је пало 55 литара по квадратном метру кише и града тако да су улице биле претворене у реке.

Олуци су били препуни воде коју нису могли да приме, а многима је киша улазила у станове и куће. Олујни ветар је дувао брзином од 33 метара у секунди што је довело до оштећења многих фасада, поломљених грана и дрвећа. По терасама су настрадале саксије и цвеће.  По парковима и улицама је видљиво мноштво поломљених мањих грана које екипе Нискоградње од јутрос скупљају, а у парку код школе ХИМ је дрво практично преполовљено од снаге ветра.

Хангар остао без лима са крова

Даске на хангару су преживеле олују

Тона лима се сручила у двориште на аутомобиле

На аеродрому Рудине се још нису опоравили од поплаве а сада, оно што једино тада није било у води, кров,  је однео ветар. Олуја је покупила огромни лим којим је прекривен хангар и смотала га као поклопац са конзерве сардине и при паду поред хангара оштетила три паркирана аутомобила. На аеродрому кажу да је штета према њиховој процени 4000-5000 евра.

Зграда РФЗО

Подруми зграда пуни воде

У неким зградама вода је продирала у ходник и почела да пуни подруме па су станари морали организовано да кофама избацују воду напоље. На фотографијама се види да је оштећење претрпела и зграда РФЗО у центру Паланке.

Иначе су тренутно на терену по селима погођеним градом, десетак екипа које пописују насталу штету како би се предузели даљи кораци у помоћи људима који су остали буквално без крова над главом а процењује се да је у питању више од 1000 кућа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/posledice-nevremena-vidljive-i-po-palanci-palo-55-litara-kise-po-metru-kvadratnom/