ПОСЛЕДЊА НЕДЕЉА АПРИЛА НАТПРОСЕЧНО ТОПЛА

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће бити претежно сунчано и натпросечно топло, саопштио је РХМЗ. У Србији ће у понедељак бити сунчано и топло, са слабим ветром променљивог правца.

Јутарња температура од 6 до 14 Ц, највиша дневна од 25 до 30 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

За подручје целе Србије у понедељак је на снази жути метеоаларм који означава потенцијално опасно време.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објашњено је на сајту РХМЗ.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће до четвртка бити претежно сунчано и топло са температуром у већини места знатно изнад просечних вредности.

Само се у уторак, уз локални развој облачности, понегде очекују краткотрајни пљускови и грмљавине. У петак и суботу пролазно наоблачење и освежење, местимично са кишом и локалним пљусковима. У недељу и почетком наредне седмице претежно сунчано.

РХМЗ је упозорио на топли талас који предстоји у наредних пет дана на подручју Баната, Поморавља, источне и југозападне Србије.

„С обзиром на интезитет и време трајања прогнозира се веома опасна временска појава. Будите веома обазриви и пратите званична саопштења о времену и прогнози времена“, наводи се у упозорењу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/poslednja-nedelja-aprila-natprosecno-topla/