ПОШТУЈТЕ ОДЛУКУ ВЛАДЕ О ЗАБРАНИ ИЗЛАСКА ДРАГИ ПЕНЗИОНЕРИ

Очигледно ни пооштрене мере Владе Србије, ни увођење забране кретње особама старијим од 65 година преко дана и увођење полицијског часа, не могу спречити појединце да буду послушни.

Иако је државних врх у последња два дана морао да чак два пута пооштрава мере након увођења ванредног стања због непослушних грађана усред пандемије коронавируса, и даље има оних који се о такве наредбе оглушују.

У Београду је поднета и прва кривична пријава против особе старије од 65 година. Терети се за кривично дело „непоступања по здравственим прописима за време епидемије“.

Јуче од десет часова ступиле су на снагу нове мере Владе Србије које се односе на ограничење слободе кретања.

У урбаним срединама, забрањен је излазак на улицу свим особама старијим од 65 година. У местима која имају мање од 5.000 становника, мера забране изласка односи се на оне изнад 70 година.

Од 20 часова до пет ујутру нико не може напоље, осим надлежних органа и оних који имају радну обавезу у трећој смени.

 Командант Штаба за ванредне ситуације Никола Вучен  је, такође, још једном апеловао на старије суграђане да не излазе из својих кућа:

– Још једном апелујем  на све наше грађане, старије од 65 година, да остану код својих кућа. Волонтери раде свакога дана, имате све бројеве телефона. А наша је дужност да све обиђемо на терену и да евентуалне неправилности отклонимо, рекао је Вучен.

 Пензионери у Смедеревској Паланци могу да се обрате волонтерској служби за помоћ како не би кршили забрану изласка, што ће полиција санкционисати. Пратећи упутства Владе Републике Србије у циљу сузбијања коронавируса,  волонтери у Смедеревској Паланци  неопходне намирнице старијим грађанима испоручиваће од 8 до 12 часова сваког дана. Поруџбине, за наредни дана, волонтери ће примати од 8 до 17 часова на бројеве телефона 066/8814872; 066/8814873; 066/8814874.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/postujte-odluku-vlade-o-zabrani-izlaska-dragi-penzioneri/

3 comments

  • Goran on 19/03/2020 at 08:09

  Uprav se vrato iz pekare i Baka penzioner jedva se krece proseta ulicom D. Tucovic na Koloniji.

   • Palanka on 19/03/2020 at 11:21

   Pa ko je lud da volonterima da karticu iz banke da mu podignu penziju ili dve nacrtane ovce na papiru. A šta je sa psima koje treba izvoditi dva puta dnevno kada ovi volontiraju 8-12h?!

    • eufrat on 19/03/2020 at 15:22

    sta je sa psima lutalicama?

Komentari su onemogućeni.