(ВИДЕО) ПОВОДОМ ДАНА СТАРИХ ЛИЦА УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ПЕНЗИОНЕРИМА У ОПШТИНИ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Скупштина Уједињених нација прогласила је 1991. године 1. октобар за Светски дан старијих особа, како би пажњу јавности фокусирала на положај и проблеме старијих особа и важност достојанственог старења.

У структури становништва Србије особе старије од 65 година учествују са 17, 4 %, што њено становништво чини једним од најстаријих на свету.

Оно што овогодишње обележавање Светског дана старих разликује у односу на сва претходна је пандемија изазвана корона вирусом.

Због пандемије, особе старије од 65 година живота биле су суочене са забраном кретања и морале су да мењају свој свакодневни ритам, како у кућним, тако и у установама социјалне заштите.

Општина Смедеревска Паланка је међу првима у време ванредног стања организовала волонтерску службу која је  била на услузи пре свега нашим старијим суграђанима а и осталим лицима која нису могла да функционишу нормално у условима пандемије.

Поводом данашњег дана у Општини Смедеревска Паланка је уприличен и пријем за чланове ОО Пензионера, тј за њихово руководство, пошто због забране окупљања већег броја људи није било могућности да се позове већи број пензионера, како је било планирано.

Пензионере је примио Родољуб Станимировић, заменик председника СО Смед. Паланка, који је овом приликом честитао празник сви старијим суграђанима, уз жељу да их послужи здравље и срећа и додао: „Поводом међународног дана старијих особа, била ми је част и задовољство да у име локалне самоуправе заједно са начелницом Горданом Kостић организујем пријем, по овлашћењу председника општине Николе Вучена, за представнике наших најстаријих суграђана. Такође свим старијим особама честитам данашњи празник са жељом да се њихов положај још више унапреди. Сведоци смо напора председника Србије Александра Вучића да се брига за проблеме старијих подигне на виши ниво и разматра од стране највиших органа Републике Србије што је имало резултата обзиром да се положај старих лица значајно побољшао.“ закључио је Станимировић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/povodom-dana-starih-lica-uprilicen-prijem-penzionerima-u-opstini-smederevska-palanka/