ПОВОДОМ ПОЧЕТКА ПРИМЕНЕ ЗАКОНА О БЕСПАЛТНОЈ ПРАВНОЈ ПОМОЋИ „ФЕМИНА“ ОДРЖАЛА САСТАНАК

Јавни догађај поводом почетка примене Закона о бесплатној правној помоћи одржан је 10.12.2019. године у организацији Удружења жена Фемина. Овај догађај организoван је последњег дана кампање „16 дана активизма у борби против насиља над женама“ чиме је уједно обележен Међународни дан људских права.
Закон о бесплатној правној помоћи, усвојен је 9.11.2018. а почео да се примењује 1. октобра 2019. године. Још у припреми Закон је изазвао доста контроверзи, а његова примена јесте пуна изазова и с тим у вези покреће многа питања. Једно од њих тиче се остваривања права на бесплатну правну помоћ жена које су жртве породичног насиља и на који начин и у којој мери ће бити у могућности да остваре то своје право. За одговоре на ова питања директно су заинтересоване организације које се баве заштитом женских људских права и које су пружале бесплатну правну помоћ. Међу њима је и Удружење жена „Фемина“ које је бесплатну правну помоћ пружало од 2011.
године.
На скупу су говорили: Дијана Малбаша, правница Аутономног женског центра, Данило Лабус, в.д. директора Центра за социјални рад у Смед. Паланци, и испред Удружења жена „Фемина“ Ана Јевтић, адвокаткиња, која је уједно и модерирала скуп.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/povodom-pocetka-primene-zakona-o-bespaltnoj-pravnoj-pomoci-femina-odrzala-sastanak/