ПОВОДОМ СИТУАЦИЈЕ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Због проблема у водоснабдевању, данас се састао Штаб за ванредне ситуације Општине Смедеревска Паланка. На седници, којом је председавао заменик команданта штаба, Петар Јелић, најпре је размотрена новонастала ситуација, која је узроковала рестрикције протеклих дана. Вршилац  дужности директора ЈКП „Водовод“, Срђан Борић, информисао је Штаб да ће у току поподнева (8. октобра) бити нормализовано водоснабдевање, односно да су актуелни проблеми за сада превазиђени. Борић је објаснио да су најновији проблеми узроковани читавим низом хаварија, од квара на главним потисним пумпама, до пуцања главних водова у кругу фабрике воде. Борић је истакао да поменуте пумпе, произведене 1974. и 1980. године, хитно треба заменити, и подсетио да годинама није улагано у замену опреме и превенцију  оваквих хаварија, због чега постоји оправдана бојазан да се оне могу поновити у блиској будућности, уколико се не набави нова опрема.

На предлог заменика команданта Штаба, Петра Јелића, донета је одклука да се Општинском већу упути захтев да прерасподелом хитно обезбеди средства за решавање тренутних проблема и превенцију нових хаварија на потисним пумпама.

Помоћница председника општине, Милица Деспотовић, упознала је чланове Штаба са мерама које су предузете како би се ублажили проблеми у водоснабдевању: обезбеђена је цистерна за снабдевање Опште болнице „Стефан Високи (из Велике Плане), као и цистерне из Смедерва и Петровца на Млави, којима су покривени пунктови на Колонији, у Златиборској улици и центру града. Превентивно, за случај нових хаварија, биће обезбећени и балони велике запремине из Смедерева, као и цистерне из Сопота, Пожаревца и Свилајнца.

На данашњем састанку донета је одлкука да Штаб буде у приправности, све док се актуелни проблеми на постројењу за водоснабдевање  у потпуности не санирају.

В.Ђ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/povodom-situacije-u-vodovodu-odrzana-sednica-staba-za-vanredne-situacije/

3 comments

  • Ајмо нови on 09/10/2017 at 00:16

  Јел се бар шта вечерало и попило? Ред је, састанак, па још на рачун општине. Еј, Петар Јелић, онај неспособни Петар Јелић који ни за време коалиције са Кеном није ништа урадио? Докле, бре, више исте фаце? Макните се из фотеља, идите и орите њиве по својим селима. Уништили сте Смедеревску Паланку! Тражите пресипање из шупљег у празно. Тражите новац од Републике. То су ваше партије на власти. Колико сте пута крпили, до сад би имали нов цевовод. Петре Јелићу, скини се више са грбе овог напаћеног народа.

  • zidan on 08/10/2017 at 20:18

  Čudo da se „zamenik komandanta“ nije setio da u periodu 2008-2016. „preraspodeli sredstva“ za vodovod za koji je bio „zadužen“. Koliki je udeo njegove LIČNE odgovornost nastale činjenjem ili NEČINJENJEM za stanje u vodovodu? Ako će on da ga spašava, bojim se da spasa nema.

  • Марко Марковић on 08/10/2017 at 15:59

  Ш’а је мишеви, …. ЈуууууууууХуууууууу … !

Komentari su onemogućeni.