ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛАНКА ТОПЛИЦА ПИНТОРОВИЋ УПУТИО ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ МАНАСТИРУ ПИНОСАВА

Председник општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, посетио је манастир Пиносава у Кусатку. У разговору са игуманом Петром, договорено је да локална самоуправа помогне обнову комплекса манастира Пиносава. Планирано је да се средства за обнову манастира прикупе из донација, а Општина Смедеревска Паланка ће тим поводом организовати низ манифестација које ће имати за циљ прикупљање добровољних прилога.
Читав комплекс манастира Пиносава је у веома лошем стању и неопходно је да се изврши реконструкција крова, фасаде, унутрашњости манастира као и дворишта.
Манастир Пиносава у атару села Кусадак једини је манастир на територији општине Смедеревска Паланка. Подигнут је на месту старе брвнаре, у храстовој шуми, и према предању ту је причешћивана војска. За манастир Пиносава везују се бројне легенде, а чињеница је да је овај манастир споменик културе који треба заштити и спречити његово урушавање.
Председник општине Смедеревска Паланка и игуман манастира Пиносава позивају све људе добре воље који су у могућности да помогну, да својим прилогом подрже ову акцију. О детаљима на који начин и како ће бити организовано прикупљање добровољних прилога, јавност ће бити обавештена наредних дана путем средстава јавног информисања и званичног сајта Општине Смедеревска Паланка.
Помозимо сви заједно обнову манастира Пиносава!

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/predsdnik-opstine-palanka-toplica-pintorovic-uputio-poziv-za-pomoc-manastiru-pinosava/

3 comments

  • Kolonija on 17/05/2017 at 17:29

  Jel’ to nama predsednik vec poceo da pusta stomacic 😀

  • Sss on 17/05/2017 at 14:24

  Predsedniče, pročistite odvod u ulici Nova bb, od Dis-a do HRŠ-a! Jezero usmrdele vode i dalje stvara probleme! Najviše ugrožava djake prvake koji svaki dan idu u školu! Vozila se penju na trotoar ,da bi obišli jezero, i ugrožavaju djake! Jedno dete je već zakačilo taxi vozilo! Sprečite tragediju!!!!!!!!!

   • pera on 17/05/2017 at 17:56

   Predsednice,meni treba kuca da se okreci,kupatilo da se renovira i pokosi trava u dvoristu…

Komentari su onemogućeni.