ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАЋЕ ЗВАНИЧНОМ ОТВАРАЊУ ФАБРИКЕ „KYUNGSHIN CABLE“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваће у суботу, 24. априла 2021. године, у 11.00 часова, церемонији званичног отварања фабрике Kyungshin Cableкоја се бави производњом делова за батерије за електрична возила.

Отварању ће присуствовати и генерални директор „Kyungshin Cable Europe“ Јае-Kеун Сео, амбасадор Републике Kореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

У погону ове компаније у Смедеревској Паланци производиће се делови за традиционалне аутомобиле, али и компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије. Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија „Kyungshin Cable“ је успоставила систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је један од три водићих тржишта у свету поред САД-а и Kине.

У питању је инвестиција од 20 милиона еура, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/predsednik-vucic-prisustvovace-zvanicnom-otvaranju-fabrike-kyungshin-cable-u-smederevskoj-palanci/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Aca on 24/04/2021 at 08:59

  Bre, brate, pretera ga više sa uvlačenjem u ….! Smanji malo doživljaj.

   • Mirko on 24/04/2021 at 14:59

   Gledaj svoja posla i ne pravi se pametan kad nisi!

    • Aca on 24/04/2021 at 18:20

    Ajde, da čika Vule sendvič!

  • Иван Селишник on 24/04/2021 at 07:02

  Добро дошли Председниче у „забрањени град“.Знајте да Вас овде не воле много и да је ова фабрика рак рана за оне који су овај град држали као приватну нахију,народ третирали као таоце и уцењивали за радно место.Смешиће Вам се,аплаудираће али ће једва чекати да одете.Одбројавају дане кад ће Вам крај па да се уједине са некима око Вас.Зато им смета овде Селишник Иван,јер пишем оно што мудри људи већ знају.Зато само нек се ради,гради по Србији и уздиже мој град из пепела.Кординатори за См.Паланку Вам раде беспрекорно.Живела Србија.

   • hegel on 24/04/2021 at 09:36

   Drurže, tebi baš nije dobro.

Komentari su onemogućeni.