ПРЕДСТАВА „УСПАВАНА ШТРЕЦИЛИЈА“ УЧЕНИКА ОШ ХРШ ПРИКАЗАНА У ЛЕСКОВЦУ

Завршена је 8.републичка Смотра сценског учитељског стваралаштва коју је организовало Учитељско друштво Лесковац, 8. и 9. јуна у Народном позоришту у Лесковцу. Учествовало је 11 представа и преко 220 учесника из Новог Пазара, Куле, Кикинде, Лебана, Лесковца, Беле Паланке, Мале Иванче, Смедеревске Паланке, Скопља, Инђије и Параћина.

Паланку је представљала ОШ ХРШ са представом „Успавана Штрецилија“ у режији Мирослава Михајловића и Бојане Поштић. У јакој конкуренцији ове године на жалост нису успели да освоје неку од награда.

Смотра је организована под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и града Лесковца. Жири је чинила трочлана екипа: Ана Софреновић, Тоде Николетић и Золтан Фридман.

Прво место за најбољу представу у целини освојила представа „Аудиција“ Основне школе „ Петар Kочић“ из Инђије, друго место освојила је представа „Kлот-фркет“, ОШ „Десанка Максимовић“– Нови Пазар а треће „Градолин бајка“ ОШ „Јосиф Kостић“ – Лесковац.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/predstava-uspavana-strecilija-ucenika-os-hrs-prikazana-u-leskovcu/