ПРЕДСТАВЉЕН ЕЛЕКТРОНСКИ УЏБЕНИК ЗА ПРЕДМЕТ БИОЛОГИЈА ЗА ПЕТИ РАЗРЕД

Електронски уџбеник из биологије за пети разред основне школе представљен је током огледног часа у основној школи „Дринка Павловић“ у Београду.
Представљању уџбеника присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и премијерка Србије Ана Брнабић, који су предавање пратили из школских клупа.
Брнабић је казала да је Влада Србије за увођење дигиталних уџбеника определила 70 милиона евра.
Она је оценила да је Влада Србије кренула храбро и брзо са реформама у образовном систему и додала да је то најважнији задатак. Министар просвете Младен Шарчевић рекао је новинарима да ће Закон о уџбеницима који ће уважити стандард дигиталних уџбеника учи у скупштинску процедуру крајем марта.
Према његовим речима, увођење дигиталних уџбеника има више предности, а једна од њих је што даје могућност да се више комуницира са учеником. Један од аутора уџбеника и професорка биологије која је данас одржала огледни час Марина Дрндарски навела је да уџбеник садржи разне садржаје, између осталог и игрице, аудио и видео материјале, али и експерименте.
Према њеним речима, ове године почиње „спирални“ начин учења који подразумева да се на пример програм биологије кроз исте области прати од петог до осмог разреда. Електронски уџбеник Биологије за 5. разред основне школе нуди концепт „претражи податке” да би пронашао решење. Овај уџбеник допуњује основне садржаје, креира нову динамику учења и стимулативно покреће на истраживачко учење.
Овде се уместо линеарних информација ученику нуде различити садржаји као избор за налажење решења проблема.
Електронски уџбеник пружа могућност да ученик сам креира свој начин учења, што је пут ка квалитетнијем учењу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/predstavljen-elektronski-udzbenik-za-predmet-biologija-za-peti-razred/