ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИЗРАДА САПУНА У ОШ „ХЕРОЈ ИВАН МУКЕР“

Тим за предузетништво ОШ ,,Херој Иван Мукер” покренуо је израду мирисних сапуна под слоганом ,,Диши и мириши!”. Прва фаза пројекта реализована је у среду, 15. маја 2019. године; радионица на којој су учествовали ученици 7. и 8. разреда. Следе фазе паковања и пласмана производа. Циљ нам је да се у израду и пласман мирисних сапуна укључи што већи број ученика и, да кроз све фазе пројекта, допринесе својим учешћем.

Предузетништво и формирање ученичких задруга, као модела развоја предузетништва, представљају тенденцију ка којој се стреми у систему образовања, и препознато је као кључна компетенција у процесу целоживотног учења.Јер, учење за предузетништво већ од основне школе треба да допринесе успешнијем оспособљавању младих људи за самосталан живот, како би постали предузетни грађани који су способни да покажу иницијативу, преузму ризик и одговорност за властите поступке, да уводе и подржавају иновације, да делују тимски и према потреби се прилагођавају условима у којима живе и раде (European Commission, 2002).
Предузетништво је током последње деценије постало важна тема у Републици Србији и на различите начине је интегрисано у стратешки и законодавни оквир различитих сектора, као што су економија, омладина, образовање, итд.

Текст и фото ОШ ХИМ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/preduzetnistvo-i-izrada-sapuna-u-os-heroj-ivan-muker/