ПРЕГОВОРИ ШТРАЈКАЧА И РУКОВОДСТВА ГОШЕ У МИНИСТАРСТВУ ПРИВРЕДЕ ОДЛОЖЕНИ ЗА СРЕДУ

Штрајкачи Гоше очекују да ће сутра на састанку са пословодством, у Министарству привреде, добити коначну понуду и да ће се видети да ли постоји спремност да се помогне радницима и тој фабрици да поново стане на ноге, изјавио је председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.

Састанку ће, каже Вујчић, присуствовати и министар привреде Горан Кнежевић који ће изнети свој став о више понуђених опција за решавање проблема у Фабрици шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке.

„После 120 дана штрајка, надамо се да ћемо сутра видети да ли ће нам помоћи или гурнути низ воду“, рекао је Вујчић Танјугу.

Он је рекао да је данас био на састанку са председником Савеза самостаних синдиката Србије Љубисавом Орбовићем, који подржава њихове захтеве.

После састанка у Министарству привреде заказан је и састанак у Агенцији за мирно решавање спорова.

Четири члана Штајкачког одбора Гоше су у суботу замрзли штрајк глађу.

Такође, Штрајкачки одбор је одлучио да не блокира пружни прелаз у Смедеревској Паланци док трају преговори.

Након преговора у Министарству привреде и уз посредовање Агенције за мирно решавање спорова приближени су ставови штрајкачког одбора и управе мада се генерални штрајк запослених наставља до коначног решења спора.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pregovori-strajkaca-i-rukovodstva-gose-u-ministarstvu-privrede-odlozeni-za-sredu/