ПРЕКИД ШТРАЈКА У ГОШИ И ДАЉЕ НЕИЗВЕСТАН

У Министарству привреде данас је одржан још један у низу састанака са директором Фабрике шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке“, којем су присуствовали преставници Министарства и Агенције за финансирање и осигурање извоза (АОФИ).

На састанку је поново потврђен став Министарства и министра Горана Кнежевића да је држава спремна да уради све како би помогла да запослени почну да раде.

У последња 72 сата појавиле су се и нове отежавајуће околности, а представници Министарства су, узимајући у обзир те околности, понудили помоћ и предложио решење. Предложени модел је у складу са законом и прихватљив за све заинтересоване стране.

Министарство привреде сматра да је судбина ове фабрике сада искључиво у рукама радника и руководства „Гоше“, и чека се њихов званичан одговор.

Тиме је Министарство привреде још једном показало да је увек спремно да помогне и да учини све како би се „Гоша“ увела у редовне послове.

Радници „Гоше” нису прекинули штрајк јер нису добили прву договорену исплату од 30.000 динара на име заосталих плата, али су спремни да у понедељак почну да раде ако данас добију новац, рекао је раније председник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.

Генерални директор Гоше Милутин Шћепановић рекао је данас да покушава да обезбеди новац за исплату радницима од по 30.000 динара на име заосталих зарада.

Он је за Бету рекао да је „предао неопходну документацију и да ради у неколико праваца” да би обезбедио новац за прву исплату по захтеву радника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/prekid-strajka-u-gosi-i-dalje-neizvestan/