ПРЕМА ПОДАЦИМА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 243 ОСОБЕ ЗАРАЖЕНЕ КОРОНАВИРУСОМ

Према подација Министартва здравља, закључно са 1. мајом у 15 часова, у Подунавском округу евидентирано је 243 случајева инфекције вирусом COVID -19.

У Смедереву позитивно је на овај вирус 125 особа, у Великој Плани 33, две више у односу на јуче и у Смедеревској Паланци 85 особа, такође две више у односу на јучерашњи дан. У овим подацима су, подсећамо и они пацијенти који не живе у Паланци, Плани или Смедереву али се по месту пребивалишта воде на овим општинама.

Од овог броја у ЗЗЈЗ Пожаревац је тестирано и позитивно на COVID-19 у Подунавском округу,  208 особа, од тог броја у Смедереву 120, Паланци 60 и Великој Плани 28 случајева. Као што видите према подацима из Пожаревца ове бројке су нешто мање, у односу на податке из Министарства здравља, то је из разлога што не живе сви у месту пребивалиштва које им пише у документима а улазе у статистичке податке које презентује Министарство здравља.

Са подручја које покрива ЗЗЈЗ Пожаревац, до сада је на анализу послато 2455 узорака, а очекују се резултати за још 200 тестираних особа.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/prema-podacima-ministarstva-zdravlja-u-podunavskom-okrugu-243-osobe-zarazene-koronavirusom/