ПРЕМИЈЕРА ПАЛАНАЧКОГ ПОЗОРИШТА „ШТА ЈЕ СОБАР ВИДЕО“

Почетак позоришне сезоне у Установи Културни центар и у Градском позоришту – Паланка, обележиће премијера представе „Шта је собар видео“, британског писца Џоа Ортона, у извођењу аматерског ансамбла сцене „Аца Митровић“, у режији Павла Јозића.

Овим путем вас позивамо да будете наши гости у петак, 13. септембра, у 20 часова.

Поремећен систем вредности,
критика британског и сваког другог друштва где су отуђеност и перверзија у тесној коалицији против здравог разума, морални суноврат под маскама, лудило као резултат ината над сопством, смехотресни синдром лажног представљања и евидентна намера да се забашури тривијалност свакодневице, површност у свом најграциознијем издању, мимикрија породичних односа и разоткривање греха, убитачно манифестовање наглих заокрета тока свести, безобразлук и безобзирност, беда и пропаст лажног сјаја, еротичка узбуђења и травестија, порочност у свом изворном облику, патолошка амбициозност, помамни ликови, јалова парафраза циркуске атракције, колорит весеља под свећама – све то је сажето кроз динамичну представу, насталу као комбинација комичних поджанрова, у извођењу глумаца аматера, на сцени позоришта које баштини дугу традицију квалитетних и успешних представа.

Последњих дана теку завршне припреме за премијеру, коју смо заказали за петак, 13. септембар. Свест о значају овог, у односу на домете ранијих представа, додатно уозбиљава сам процес. Чак, до ивице издржљивости. Јер, залогај је велики – ваља нам „сажвакати“ све.

Глумци, њих шесторо, као и остатак екипе укључен у рад на представи, даноноћно превазилазе границе физичке и менталне издржљивости, а ригорозан дрил, дисциплина и посвећеност слична оној код неуморних градитеља египатских пирамида (читај: третира их редитељ као робове), допринеће несвакидашњем сценском догађају, у који је свако уградио и више него што је икад могао да помисли да ће дати.

Наш позив свим љубитељима позоришта уопште, и добронамернима који љубе и поштују ово наше (какво год да је, и какав да је догађај на који позивамо), искрен је у истој мери у којој смо приступали раду на представи. Присуство ће потврдити нашу истрајност, а успешност представе зависиће једино од тога колико успешно она буде комуницирала.

Па, изволите!

Петак, 13. септембар, у 20 часова, УКЦ Смед. Паланка, Градско позориште, (Трг хероја 1, Смедеревска Паланка)

Џо Ортон „ШТА ЈЕ СОБАР ВИДЕО“ адаптација и режија: Павле Јозић

играју:

ДОКТОР ПРЕНТИС – Александар Саша Стошић
ГОСПОЂА ПРЕНТИС – Сања Дојчиновић
ДОКТОРКА РЕНС – Ана Вуковић
ЏЕРАЛДИН БАРКЛИ – Марија Маја Николић
НИКОЛАС БЕКЕТ – Иван Јеремић
НАРЕДНИК МЕЧ – Марко Богдановић (КГ)

дизајн костима:
Радмила Михајловић
Горан Савић
Павле Јозић

сценска маска:
Саша Срдић
Павле Јозић

избор музике и ефеката,
тонско-светлосни дизајн:
Радоје Ђурђевић

сценографија:
Павле Јозић

израда костима:
Љиљана Мариновић

асистент редитеља:
Александра Захаријевић Владисављевић

Улазнице су у продаји на билетарници
УКЦ по цени од 200 динара

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/premijera-palanackog-pozorista-sta-je-sobar-video/