ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ

Глумац Небојша Глоговац преминуо је данас у Београду у 49. години. Остаће познат по бројним улогама на филму, телевизији и у позоришту за које је добио домаћа и међународна признања.
Рођен је 30. августа, 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и кројачице Милене Глоговац.

Глоговац је пре десетак дана хитно примљен у Институт за онкологију, а тада су медији писали да је глумац тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно.

Прву улогу остварио је у серији „Бољи живот“, у којем играо школског друга Слободана Бобе Попадића. После средње школе, уписује студије психологије на Филозофском факултету, а након две године прелази на Факултет драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића.

Са њим су заједно студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић.

Први филм у којем се појавио је у „Вуковар, једна прича“, где је играо лик војника Фадила. Прву главну улогу остварио је у филму „Убиство са предумишљајем“, где је тумачио лик Богдана.

После су се ређале улоге у остварењима „До коске“, „Буре барута“, а велику популарност стекао је у серији „Породично благо“, у којој је играо Златка Гавриловића.

Запажене улоге је остварио и у филмовима „Муње“, „Кад порастем постаћу кенгур“, „Небеска удица“…

Био је успешан позоришни глумац, а гледали смо га у представама „Хадерсфилд“, „Сумњиво лице“, „Метаморфозе“, „Луталица“…

Једна од његових последњих улога била је у ТВ серији „Немањићи – Рађање краљевине“, где је тумачио улогу Вукана, најстаријег сина Стефана Немање.

Био је ожењен и имао је троје деце.

Добитник је и бројних награда, као што су „Златна арена“, награда Југословенског драмског позоришта, награда Зоран Радмиловић, Стеријина награда за глумачко остварење и других.

Извор: Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/preminuo-glumac-nebojsa-glogovac/