ПРЕРАСПОДЕЛА ЗАПОСЛЕНИХ У ОШ ХИМ ЗАБРИНУЛА РОДИТЕЉЕ ОДЕЉЕЊА II2

Родитељи ученика II2 у ОШ ХИМ забринути због прерасподеле запослених, у овој образовној установи, страхују да ће њихова деца остати без своје досадашње учитељице. Тим поводом упутили су више дописа надлежним институцијама и Драгани Ристић директору ОШ ХИМ.

Тим поводом се огласила и Драгана Ристић директор ОШ ХИМ, која нам је послала саопштење у коме истиче да ће се цела ситуација решити на најбољи начин за ученике уз поштовање законске регулативе.

Оба саопштења вам преносимо у целости.

Саопштење за јавност Руководства ОШ,Херој Иван Мукер“ 

Обавештавамо родитеље другог разреда у ОШ,Херој Иван Мукеру Смедеревској Паланци као и ширу јавност да ћемо новонасталу ситуацију у вези прерасподеле запослених у оквиру наше школе решити на тај начин што ћемо водити рачуна искључиво о најбољем интересу наших ученика поштујући притом постојећу законску регулативу

Ово саопштење дајемо у циљу спречавања даљег обмањивања јавности и изношења лажних и непроверених информација које служе искључиво да би се рушио углед највеће Основне школе у нашој општини као и њених запослених

С поштовањем 

Директор школе Драгана Ристић

                                  ————————————————————————————

Родитељи ученика II2 ОШ „Херој Иван Мукер“

Поштовани ,

Обраћамо Вам се као родитељи ученика одељења II2 (генерација 2018/2019) Основне школе „Херој Иван Мукер“  у Смедеревској Паланци до којих су стигле гласине да ће нашој деци почев од школске године 2020/2021 бити промењена досадашња учитељица Тамара Живић .

Најпре, као родитељи морамо да истакнемо чињеницу  да смо ми нашу децу уписали у Основну школу „Херој Иван Мукер“ управо због изузетног квалитета педагошког и образовног рада и метода учитељице Тамаре Живић а у које смо се и лично уверили током  прве две године школовања наше деце .

Као родитељи дужни смо да се старамо о правима и интересима наше деце те Вам се из тог разлога и обраћамо јер сматрамо да промена учитељице на половини првог и најважнијег образовног циклуса није у најбољем интересу наше деце .Промена која за Основну школу „Херој Иван Мукер“ представља обично административно и техничко питање прерасподеле послова по нашу децу може имати крајње негативне и деструктивне последице .

Опште је познато да личност учитеља у овом узрасту наше деце представља другу најважнију особу у њиховим животима поред родитеља и уже породице која поред образовног врши и васпитни утицај на нашу децу ван породице , тако да промена тако важне особе у њиховим животима је равна промени члана породице а што може негативно утицати на сваки аспект живота наше деце и образовни , социјални ,васпитни и емотивни . Оно што је најважније учитељица Тамара Живић је  због изузетних педагошких метода и техника код наше деце успела да постигне и код њих створи самосталност и сигурност у раду тако да ми као родитељи у најмањој могућој мери интервенишемо у погледу њиховог образовног процеса а што је и суштина првог и најважнијег образовног циклуса да се код деце створе навике и методе у учењу , подстиче креативност и самосталност у размишљању као изузетно важна подлога за даље образовање наше деце .

За прве две године обрзовања наше деце учитељица Тамара Живић се на најбољи могући начин упознала са нашом децом и стекла увид у њихове могућности и потенцијале како би даље могла да их подстиче и унапређује . Наша деца су управо због таквог односа учитељице Тамаре Живић према њима стекла у њу  изузетно поверење и приврженост због које се и додатно труде и својим школским обавезама прилазе за изузетном одговорношћу и важношћу .

Сматрамо да ће промена учитељице на половини првог образовног циклуса наше деце уколико до тога дође уназадити и успорити њихов даљи образовни развој имајући у виду да се деца овог узраста тешко привикавају на промене а посебно на промене тако важне личности у њиховим животима што може створити отпор у прилагођавању личности новог учитеља и његовим педагошким методама и техникама  и имати негативни утицај на до сада постигнуте разултате у њиховом образовном развоју који представљају основну и најважнију подлогу даљег образовања наше деце .

Као родитељи који су дужни да се старају о правима и најбољем интересу наше деце обраћамо Вам се са молбом да се спречи промена учитељице Тамаре Живић услед које промене ,због њених изузетних педагошких и образовних  техника и метода , сматрамо да ће се снизити квалитет и уназадити образовни развој наше деце , због чега смо спремни ,а искључиво ради заштите интереса наше деце, да децу  испишемо из Основне школе „Херој Иван Мукер“ јер немамо поверење у квалитет рада осталих учитеља ове школе .

Наше обраћање Вама  се чини искључиво са разлога заштите најбољег интереса и права наше деце и нема апсолутно везе са било чим другим сем са чињеницом да је најбољи интерес наше деце да заврше први и најважнији образовни циклус са учитељицом са којом су га и започели и са којом су до сада стекли одређене и специфичне методе и навике и висок ниво и квалитет образовања  . Посебно истичемо да учитељица Тамара Живић ни на који начин није упозната са овим нашим обраћањем Вама и другим надлежним органима јер понајмање желимо ,а имајући у виду средину у којој живимо, да учитељица Тамара Живић због овог нашег обраћања трпи било какве негативне последице. Чињеница да се испод овог Дописа налазе потписи родитеља свих 28 ученика оделења II2 ОШ „Херој Иван Мукер“

На крају излишно је рећи да ми као родитељи ниједног тренутка од стране овлашћених лица ОШ „Херој Иван Мукер“ нисмо званично обавештени о потенцијалној  промени учитељице, као и да смо се пре Вас једино Дописом обратили директорки ОШ „Херој Иван Мукер“ који је предат са потписима родитеља свих 28 ученика  што више него довољно говори о  забринутости за нашу децу као и о јединству мишљења и поверења у висок и квалитетан ниво педагошких техника и метода учитељице Тамаре Живић.  Ми смо дошли до ових сазнања преко друштвене мреже „Facebook“ из преписке и коментара директорке школе Драгане Ристић са Савић Милошем, што сматрамо да представља крајњу непрофесионалност и необзирност према нама као родитељима који имају право да први буду обавештени и упознати са тако важном променом у животима наше деце а и због чега смо принуђени да се обратимо и Вама и другим надлежним органима .

                                                     С` поштовањем

Родитељи ученика II2 ОШ „Херој Иван Мукер“

Смедеревска Паланка

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/preraspodela-zaposlenih-u-os-him-zabrinula-roditelje-odeljenja-ii2/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Zeljko on 10/07/2020 at 08:41

  Imas li uopste realnu prestavu , ili samo lupetas cisto tako? Kakva borba, o cemu pricas? Ko su one par roditeljka koje su uzbunile celo odeljenje da diktiraju rad direktora? Ona ima pravilnik o radu i sistematizaciju radnih mesta, radi u skladu sa zakonom.

  • Natasa on 10/07/2020 at 08:27

  O cemu pricate!? Po kljucu je sasvim logicno da se mlade uciteljice preraspodele u seoske skole. Dete ako zeli da uci i ako mu roditelji ne prave haos u glavi ( a to upravo i rade) , dobijaju najbolju uciteljicu u celom gradu, kao zamenu! Ovo nije zelja dece vec hirovitih roditelja. A sto se tice direktorke , ocigledno je da je najvise uradila za skolu od svih direktora moje skole HIM.

  • Vidak on 09/07/2020 at 08:59

  Borite se dragi roditelji za svoju uciteljicu…nedajte da.direktor manipulise bez vaseg znanja idite ako treba i do ministra sita sam mnogih dirrktora skola a ima ih i dobrih….idite do kraja budite uporni

   • Zeljko on 10/07/2020 at 08:32

   Imas li uopste realnu prestavu , ili samo lupetas cisto tako? Kakva borba, o cemu pricas? Ko su one par roditeljka koje su uzbunile celo odeljenje da diktiraju rad direktora? Ona ima pravilnik o radu i sistematizaciju radnih mesta, radi u skladu sa zakonom.

Komentari su onemogućeni.