ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА КЊИГУ АНЕ МИЛОШЕВИЋ

Књига наше суграђанке, др Ане Милошевић, „Пожаревачки мир 1718. на картама, гравирама и медаљама“ награђена је на четвртом Фестивалу хуманиситке, културе и уметности „Пази шта читаш“ – као посебно квалитетно издање научне баштине.
Реч је о престижној награди, која се додељује на јединственом фестивалу књиге, који сеодржава у Комбак арени, под покровитељством Министарства културе и информисања.
Књига Ане Милошевић награђена је у великој конкуренцији, међу делима из областиисторије, социологије, филозофије, психологије, економије, лингвистике, архитектуре идизајна, визуелне и сценске уметноси и музике.
У монографији „Пожаревачки мир 1718. на картама, гравирама и медаљама“, др АнаМилошевић, на бази истраживања богате визуелне грађе, пружа јединствен увид уповесни контекст и облике изградње семиолошких система (на картама, гравирама имедаљама), заснованих на интерпретацијама историјског догађа, склапања мира измеђуАустрије и Турске, 1718. године. Са опсегом истраживања и научним квалитетима књигеАне Милошевић, паланачка публика могла је да се упозна приликом недавне
презентације, уприличене у склопу обележавања „Ноћи музеја“, у Народној библиотеци у Смедеревској Паланци.
Издавачи награђене књиге др Ане Милошевић су Народни музеј Пожаревца, и изадавачкакућа ХЕРАеду из Београда.

В. Ђурђевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/prestizna-nagrada-za-knjigu-ane-milosevic/