ПРИХОД ОД БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА ЗА ПЕТ ГОДИНА 2600 ДИНАРА

Ако од 2012. године до данас нисте подизали своје дивиденде на име бесплатно добијених акција, на свом рачуну имате тачно 2.619,36 динара. Ово се не односи на оне грађане који су своје акције продали, чиме су право на „парче профита“ пренели на нове власнике ових хартија. 

Право на бесплатне акције имало је 4,8 милиона грађана Србије. Око половине њих је своје акције продало, док остатак има право на дивиденду. То су сви они акционари који поседују акције на такозвани „дан дивиденде“ који утврди конкретна компанија, било да је реч о Аеродрому, НИС-у, или „Телекому Србије“.До сада уплаћивани новац на име дивиденди грађани могу да подигну у Поштанској штедионици или у банци где имају отворени рачун. 

– Грађанима чији су рачуни у другим банкама затворени, уплаћена дивиденда је враћена Поштанској штедионици и та уплата је евидентирана на новчаним рачунима грађана за бесплатне акције – објашњавају у Поштанској штедионици.

Протекле недеље акционарима је уплаћен део профита Аеродрома „Никола Тесла“ – 12,48 динара по додељеној акцији. На тај износ имали су право сви који су поседовали акције Аеродрома на дан 31. децембар 2016. Ове године је већ била подељена једна дивиденда Аеродрома, у вредности од 35,10 динара по акцији.

Део профита у 2017. поделио је и НИС – 20,96 динара по акцији, што за пакет од пет акција колико је дељено чини 104,81 динар по акционару. И „Телеком Србија“ је исплатио ове године удео у добити својим акционарима – 35,10 динара по хартији. Тако је грађанима који су бесплатно добили по 31 акцију овог предузећа припало чисто 362,76 динара на име профита.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/prihod-od-besplatnih-akcija-za-pet-godina-2600-dinara/