ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ДО 31. ДЕЦЕМБРА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписала је Конкурс за подношење пријава за остваривање подстицаја за подршку програмима који се односе на диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима у 2019. години.

Пријава на конкурс подноси се од 17. октобра до 31. децембра 2019. године, наводи се на сајту Управе.

Право на подстицај има пунолетни млади пољопривредник, носилац комерцијалног пољопривредног газдинства у активном статусу, уколико је као носилац, односно члан комерцијалног породичног пољопривредног газдинства први пут уписан у Регистар пољопривредних газдинстава (РПГ) почев од 1. јануара 2018. године и налази се у активном статусу.

На дан подношења пријаве пољопривредник мора да има навршених 18 година, а у календарској години у којој подносе пријаву највише 40 година живота.

Подстицаји се утврђују у износу од 75% од вредности прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност. Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари је 1.500.000 динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/prijave-na-konkurs-za-mlade-poljoprivrednike-do-31-decembra/