ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Како смо незванично сазнали, Влада Србије је на предлог Министарства државне управе и локалне самоуправе донела одлуку о увођењу привремених мера у општини Смедеревска Паланка.

Како је 14. октобра истекао законски рок од три месеца за одржавање седнице Скупштине општине паланачки парламент је распуштен и Влада је именовала привремени орган састављен од председника и четири члана, који ће обављати текуће и неодложне послове из надлежности скупштине и извршних органа јединице локалне самоуправе, све до конституисања скупштине и избора извршних органа.

За председника Привременог органа именован је Никола Вучен (СНС), досадашњи председник СО Смедеревска Паланка. За чланове су именовани Иван Гајић (СНС), Миољуб Радовановић (СНС), Петар Јелић (СПС) и Никола Грујић (ДС).

О обављању стручних и техничких послова у вези са сазивањем и одржавањем седница Привременог органа стараће се секретар којег ће именовати Привремени орган. Привремене мере ступају на снагу након објаве у Службеном гласнику када ће на дужност ступити чланови Привременог органа.

Председник Народне скупштине расписује изборе за одборнике у року од два месеца од ступања на снагу одлуке о распуштању скупштине јединице локалне самоуправе, стоји у Закону о локалној самоуправи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/privremene-mere-u-smederevskoj-palanci/

9 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • znalac on 01/12/2017 at 20:26

  За председника Привременог органа именован је Никола Вучен (СНС), досадашњи председник СО Смедеревска Паланка. За чланове су именовани Иван Гајић (СНС), Миољуб Радовановић (СНС), Петар Јелић (СПС) и Никола Грујић (ДС).
  Pa mi idemo sa zla na gore. Da li uopste znate recimo ko je Mioljub Radovanovic- Backo Crnogorac. Pa Palancani ga znaju a pogotovo Kolonijasi. Ivan Gajic- Curin brat, Curu svakako znate ali brat je jedan tupko. Vucen koji nema gotovo nikakvo radno iskustvo i ima sumnjivu skolu a za godinu dana je promenio tri partije. Pera Jelic, njega ne treba svakako predstavljati i na kraju Dr grujic, taze penzioner i gubitnik brojnih izbora sada u Keninom jatu. Aferim. Palanko, ugasila si. Ah da ne zaboravim i koordinatora SNSa Malovica koji ce iscediti suvu drenovinu.

  • zlaja on 29/11/2017 at 23:17

  Samo Palanci može da se desi,
  da ljudi, koji su svojim postupcima, direktno učestvovali da u grad budu uvedene privremene mere,budu i članovi privremenog organa.

  Šta smo mi Bogu zgrešili ?

  PS
  Izvinjavam se Nikoli Grujiću,mada da budem iskren, o njemu kao političaru, i nemam neko mišljenje.

  • Pera on 29/11/2017 at 18:16

  Kakav skup „renomiranih“ stručnjaka. Blago nama!

  • Justicija on 29/11/2017 at 17:51

  Političar:lažov,lopov,prevarant!Ne verujem u privremeni organ!

  • Justicija on 29/11/2017 at 17:49

  Politicar znači:lažov,lopov,prevarant! Zato ne verujem u uspeh privremenog organa. Samo dobar domaćin, uspešan privrednik vanstranačka ličnost, moze grad da izdigne sa dna gde je potonuo.

  • Dragan Marinković on 29/11/2017 at 15:43

  Covek postoji. Na korak od NAS. LIDER.

   • Име моје on 29/11/2017 at 18:56

   Који човек? Просветли нас.

  • Dragan Marinković on 29/11/2017 at 15:39

  Covek postoji.

  • Азањац on 29/11/2017 at 13:30

  Само се врте у круг једни те исти људи, без икаквих идеја и циљева. Прво смене изабраног председника , нешто мало после избора, па сад ово и тако у круг. Убедљиво смо најгора општина, а нико од руководећих, и прошлих и садашњих, а скоро су исти људи, и нема воље да ишта промени, сем можда сопственог буџета. Да не помињем нове политичке личности у нашим крајевима са по којим разредом основне школе.

Komentari su onemogućeni.