ПРОБЛЕМИ СА ПАРКИРАЊЕМ ВОЗИЛА СА ИНВАЛИДСКИМ ОЗНАКАМА

Проблеми са паркирањем у нашем граду су познати а какве проблеме тек имају породице које имају дете у инвалидским колицима, то само они знају.

Породица Радовановић се свакодневно суочава са овим проблемом када свог четрнаестогодишњег сина Стефана, који је у колицима,  довезе аутомобилом у ОШ ХИМ.  Рампа за прилаз колицима у школу је направљена после дуге борбе, а сада је велики проблем и место за паркирање у близини те рампе која се налази на улазу у школско двориште.

Међутим сада је решење и тог проблема извесније. По речима Стефанове мајке Ренате она је добила обећање од председника Привременог органа Николе Вучена да ће се место за паркирање инвалида обележити чим то временски услови дозволе и почне сезона радова на путевима. У међувремену постављена је физичка препрека у виду знака који одваја ово паркинг место од осталих.

Надамо се да ће се и овај проблем решити како је и најављено а онда остаје на возачима да поштују прописе и покажу мало већу свест и саобраћајну културу и не паркирају своја возила на местима која су означена за инвалиде.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/problemi-sa-parkiranjem-vozila-sa-invaliditetom/