ПРОЧИТАЈТЕ ПРАВИЛА ИГРЕ „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“

Због великог успеха првог циклуса наградне игре Узми рачун и победи, реализованом у првом кварталу 2017, у којем је учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна и слипова, Влада Србије одлучила је да заједно са НАЛЕД-ом организује нови циклус наградне игре Узми рачун и победи 2018.

Наградна игра биће организована кроз два круга у првом кварталу 2018. године у трајању од по месец дана. Реализује се као део шире медијско-едукативне кампање у оквиру проглашења 2018. за Годину борбе против сиве економије и једна је од кључних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Циљ је подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулације безготовинског плаћања као инструмента сузбијања сиве економије, јачање пореске културе и мотивације грађана и привреде за поштовање прописа.

Услови за учешће

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе и пошаљу 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (“слипова“), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 01. јануара 2018. године.

Право учешћа немају лица запослена у Влади Србије – Kабинет председника и Генерални секретаријат Владе, Министарству државне управе и локалне самоуправе, Министарству финансија, Пореској управи, Државној лутрији Србије, Пошти Србије, Републичкој дирекцији за имовину Републике Србије и Националној алијанси за локални економски развој (НАЛЕД).

Слање рачуна и слипова

Фискални рачуни и слипови пакују се одвојено (не смеју се мешати) у било коју коверту. Поштарина је бесплатна и број коверата који један учесник може да пошаље није ограничен. Kоверте се могу предати на шалтерима свих филијала Поште Србије, одакле ће их Пошта Србије доставити приређивачу.

Kоверте за наградну игру треба да буду попуњене у складу са критеријумима наградне игре:

На предњој страни коверте треба уписати „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2018“
На полеђини коверте треба читким словима уписати личне податке учесника и то: име, презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личних докумената и контакт телефон
Слање коверата почиње 1. фебруара 2018. Све коверте које буду приспеле у првом кругу наградне игре учествоваће и у другом кругу.

Извлачења

У оквиру првог круга наградне игре предвиђена су четири јавна извлачења награда. Дан, место и време извлачења награда биће дефинисани правилима наградне игре.

Kоверте које су благовремено стигле на адресу приређивача и нису извучене у неком од извлачења учествују у наредном извлачењу, све до послењег извлачења.

Такмичење општина и градова

Током трајања два круга наградне игре Узми рачун и победи 2018, паралелно ће тећи такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова.

Kако би сви имали пођеднаку шансу да победе, општине и градови су подељени према броју становника у три такмичарске групе – мале, средње и велике.

Свака од такмичарских група имаће по три победника, тј. укупно 9 у целом такмичењу. Ранг листа у свакој од група правиће се на основу броја послатих коверата по глави становника пондерисано куповном моћи (однос између просечне зараде у тој локалној самоуправи и просечне зараде на републичком нивоу).

Девет најактивнијих локалних заједница биће награђене са по 23.000 евра, а средства морају бити намењена за опремање школа, болница, вртића и других објеката од јавног значаја – о чему ће путем гласања одлучивати грађани победничких општина.

Такмичење организују Министарство државне управе и локалне самоуправе и НАЛЕД у сарадњи са Поштом Србије

Организатори и партнери наградне игре Узми рачун и победи 2018.

Приређивач наградне игре Узми рачун и победи 2018. је Влада Републике Србије и организује се под покровитељством премијерке Ане Брнабић у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију. Партнери у реализацији наградне игре су Министарство финансија, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Републичка дирекција за имовину Републике Србије, Пореска управа и Пошта Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/procitajte-pravila-igre-uzmi-racun-i-pobedi/