ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ПОДРШКУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ Е-УПРАВЕ

Програм Swiss PRO продужио је до 26. августа јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у јачању капацитета за унапређење електронске управе и пружање електронских услуга.

Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 350.000 евра подржати до 40 локалних самоуправа, како би повећале одговорност, транспарентност и ефикасност у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима како грађана и грађанки тако и привреде, саопштио је Swiss PRO. Право учешћа на јавном позиву има 96 градова и општина из региона Шумадије и Западне Србије и региона Јужне и Источне Србије.

Локалне самоуправе у предлозима пројеката могу да конкуришу за набавку ИТ опреме и лиценцираног софтвера у вредности од 7.000 до 9.000 евра, као и да наведу који вид техничке подршке им је потребан да би унапредиле еУправу.У складу са националним оквиром, програм Swiss PRO ће локалним самоуправама пружити техничку подршку прилагођену њиховим индивидуалним потребама како би се, између осталог, развили интерни процеси и процедуре, унапредила примена електронског управног поступка (еЗУП-а), развиле постојеће или нове еУслуге, те израдила решења за интернет презентације јединица локалних самоуправа.

Програм Swiss PRO, каже се у саопштењу, посебно охрабрује локалне самоуправе да у предлоге пројеката уврсте рад на развијању и унапређењу еУслуга за припаднике националних мањина, као и на увођењу помоћних технологија које би повећале приступачност ових услуга особама са инвалидитетом.Ово је прилика за локалне самоуправе и да омогуће становништву да активно учествују у процесу доношења одлука у својим заједницама кроз успостављање страница еПартципација и еСлушање.

Јавни позив се реализује у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО). Влада Швајцарске подржава активности програма Swiss PRO са укупно 5,8 милиона евра, наведено је у саопштењу.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/produzen-rok-za-prijave-za-podrsku-lokalnim-samoupravama-za-unapredjenje-e-uprave/