ПРОФЕСОР ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ БИЋЕ НАГРАЂЕН СТАЛНИМ ЗАПОСЛЕЊЕМ НАКОН 20 ГОДИНА

Свака част професору Славољубу Стојадиновићу на храбрости и пожртвовању за своје ђаке и школу, разговарао сам с њим и испоштоваћемо га на разне начине, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић.

Он је то рекао коментаришући херојски подвиг професора физичког васпитања који је у петак у Економско-трговинској школи „Вук Караџић“ у Великој Плани голорук савладао нападача који је наоружан и са торбом експлозива упао у учионицу у тој школи.

„Изненадио сам се кад сам чуо да 20 година ради, а да није у сталном радном односу. Потрудићемо се да се то промени. То ће му, засигурно, бити највећа награда“, казао је министар за Курир.

Он је додао да ће замолити комисију Владе да отвори конкурс за радно место како би професор био изабран за стално.

Министар Шарчевић се осврнуо и на драму која се догодила у школи, рекавши да се „такве ванредне ситуације не могу предвидети“.

„Како можете предвидети да неко с психичким проблемима прође, дође, уђе? Богу хвала што није било већег инцидента. Треба се позабавити питањем зашто је такав човек на слободи и откуд њему оружје. Ако такви људи шетају с оружјем, они ће сутрадан ући и у самопослугу, ма где пожеле! Али то није питање за Министарство просвете, већ за друге државне органе“, рекао је Шарчевић.

Будући да у току инцидента у школи није било чувара, министар је нагласио да „за то никога не можемо да кривимо“.

„Иначе нема довољно полицајаца. У мањим местима један полицајац обилази две школе, али ове ситуације не можете да предвидите, па не могу никога да кривим. Не можемо да окривимо ни МУП. Не могу они толико људи да запосле. Постоји договор с полицијом да се што више пензионисаних полицајаца укључи у ту причу и на томе се ради“, додао је Шарчевић.

Инцидент у школи догодио се на часу филозофије.

Нападач Горан Тодоровић је упао наоружан у учионицу и након извесног времена, извукао пушку из торбе. Једна ученица позвала је телефоном професора Стојадиновића, који је одмах дошао. Тодоровић је тада испалио два хица из пушке, а професор је, док се с њим борио, повредио руку.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/profesor-iz-velike-plane-bice-nagradjen-stalnim-zaposlenjem-nakon-20-godina/

1 comment

    • Aleksandar on 26/11/2019 at 12:31

    Sramota… ako je to nagrada…zasluzuje bolje.

Komentari su onemogućeni.