ПРОФЕСОРКЕ МЕШ ГОША РЕАЛИЗОВАЛЕ УГЛЕДНИ ЧАС У ОШ „СВЕТ САВА“ ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

У среду 29.01.2020.године у основној школи „Свети Сава“ у Великој Плани, професорке МЕШ Гоша Јоцић Ивана, Рајић Сања и Ивановић Александра, одржале су угледни час: Саобраћај и роботика.

Ученицима другог разреда, кроз PowerPoint презентацију и кроз низ занимљивих игара представљени су занимљиви задаци из саобраћаја кроз математику, физику и роботику.

Оваквим начином се код ученика повећава већа заинтересованост ученика, креативност у стваралачком процесу и развијање саобраћајне културе.

Час се састоји из: – Кратког предавања о безбедности у саобраћају,где ће ученицима кроз занимљиво предавање бити представљено о сабраћајним правилима и знаковима – Фигуром до саобраћајних знакова: Ученици ће добити задатке да препзнају и разврстају по облику саобраћајне знаке, да их обоје и поставе на носаче – Прошетај мапом пешака: Потребно је да ученици лего-робота што успешније проведу кроз саобраћајну мапу, на којој могу да постављају саобраћајне знаке које су претходно направили. Робот се креће самостално уз помоћ сензора који препознају задатке који су ученици поставили пред роботом: да стане на пешачки прелаз или када види пешака, да препозна знак за школу и успори,да препозна како се где креће у граду.

Час су реализовале наставнице: Јоцић Ивана, Рајић Сања и Ивановић Александра и ученици – демонстратори: Ракић Сузана, Башкаловић Лазар, Влајић Ђорђе, Катић Никола.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/profesorke-mes-gosa-realizovale-ugledni-cas-u-os-svet-sava-velikoj-plani/