ПРОНАЂЕНО ТЕЛО МЛАДИЋА ИЗ КУСАТКА КОЈИ СЕ УТОПИО У МАРКОВАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Тело Немање Миленковића (19) из Kусатка који се јуче око 17 часова преврнуо са кајаком у Марковачком језеру крај Младеновца, данас су пронашли рониоци, а како сазнајемо, младић је био непливач.

Немања Миленковић је јуче око 14 сати са братом од стрица, Младеном, отишао на Марковачко језеро како би заједно провели цео дан. Одлучили су да изнајме кајак у оближњем кафићу, а према незваничним информацијама, нису користили заштитне прслуке.

– Несрећа се догодила око 17 часова, када се у једном тренутку, из за сада непознатих разлога, кајак преврнуо и Немања и Младен су завршили у води. Младен је покушавао на све начине да спаси Немању који није знао да плива, али и поред неколико покушаја није успео у тој намери – истиче извор близак породици преминулог.

Kада је Младен схватио да неће успети да га спаси, решио је да отплива до обале и потражи помоћ. Неколико купача је одмах похитало у воду како би спасили овај млади живот. Ипак тело несрећног младића је већ потонуло када су стигли до места несреће и није испливало на површину.- На лице места је убрзо стигао његов отац Младен и стриц Драган, који су са осталом родбином провели цели ноћ крај језера у потрази за младићем. Целе ноћи су чекали у неизвесности, са упереним лампама ка води како би олакшали посао рониоцима. Ипак јутрос их је сачекала страшна вест, када им је речено да је Немањино беживотно тело пронађено – додаје извор.

Немања који живи са породицом у Kусатку, селу поред Смедеревске Паланке, био је најмлађи члан породице Миленковић. Испред породичне куће данас влада мук и неверица. Kомшије и родбина пристижу и изјављују саучешће док их породица Миленковић дочекује са сузама у очима.

– Немања је имао две сестре које су доста старије од њега. Његова мајка, Радица, изузетна је жена, заједно са мужем је извела децу на пут и за њих сви имају само речи хвале. Немања је био пристојан, фин младић, свима би помогао кад год треба. Похађао је хемијско- технолошку школу „Жикица Дамњановић“ у Смедеревској Паланци коју је завршио у јуну. Цело село је завијено у црно после овог догађаја. Страшно – истиче један Kусачанин.

Телеграф

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pronadjeno-telo-mladica-iz-kusatka-koji-se-utopio-u-markovackom-jezeru/