ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ, СРЕЋАН ВАМ ВАШ ДАН

Међународни Дан учитеља слави се широм света још од 1994. године. Као дан просветних радника у Србији обележава се 8. новембар, односно Митровдан, непоуздан дан рођења Вука Караџића. По Уједињеним нацијама светски Дан просветних радника је 5. октобар, и он се сваке године обележава широм света. Овај датум требало би све да нас подсети на несагледив значај и утицај који учитељи имају на развој целог нашег друштва, па тако и на нашу будућност. Учитељи су, несумњиво, кичма нашег друштва. Они су ти који образују умове и душе наше деце и помажу им да сутра буду корисни чланови друштва. Они подучавају своје ђаке, са искреношћу и љубављу с којом би подучавали и своју децу.

Њима дугујемо барем исто толико колико и својим родитељима. Јер, родитељи су нас створили и обезбедили нам храну и кров над главом, а учитељи, иако нисмо од њих потекли, сваког дана нам обезбеђују нова знања, сами непрестано уче да би нама обезбедили боље образовање и, као што неко рече, подсећају на свећу која троши свој пламен да другима осветли пут.

Инспиришу нас да увек идемо напред, да ширимо своје видике и да, никад не заборављајући на доброту и поштење, превазилазимо препреке које нас чекају у животу.

Зато, не само једном годишње, не само 8. новембра, већ сваког дана треба да поштујемо, волимо и слушамо учитеље који су свој живот посветили томе да од нас направе добре и вредне људе!

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/prosvetni-radnici-srecan-vam-vas-dan/