ПУ СМЕДЕРЕВО: НЕ КУПУЈТЕ ПЕТАРДЕ И ВАТРОМЕТ НА УЛИЦИ

Полицијска управа у Смедереву апелује на грађане да током предстојећих празника не купују пиротехничка средстваод неовлашћених особа и на местима која за то нису предвиђена, као што су пијаце и уличне тезге.

„Законом о промету експлозивних материја изричито је забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима. Такође извођење ватромета могу вршити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.
Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.
Овлашћена службена лица активно спроводе све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава. Напомињемо да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана у складу са законом, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета”, наводи се у саопштењу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/pu-smederevo-ne-kupujte-petarde-i-vatromet-na-ulici/